Συχνές Ερωτήσεις


Για απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με τις οδοντιατρικές υπηρεσίες και επιλογές θεραπείας που μπορεί να είναι διαθέσιμες για σας, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την κλινική Riodental σήμερα στο 2610-910001 ή μέσω email στο [email protected]

1Ποιες οδοντιατρικές υπηρεσίες παρέχετε;
Για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε ένα υγιές χαμόγελο εκτελούμε ένα πλήρες φάσμα γενικών οδοντιατρικών εργασιών όπως καθαρισμούς, περιοδοντικές θεραπείες, εμφράξεις, απονευρώσεις, εξαγωγές καθώς και αισθητικές επανορθωτικές θεραπείες, όπως εμφυτεύματα, όψεις /στεφάνες πορσελάνης, εμφράξεις σύνθετης ρητίνης/πορσελάνης, λεύκανση δοντιών, ουλοπλαστική κ.α.
2Είστε πιο ακριβοί από άλλους οδοντιάτρους;
Οι αμοιβές μας είναι συγκρίσιμες με εκείνες άλλων συναδέλφων. Ωστόσο, οι αμοιβές μας δεν είναι απαραίτητα υψηλότερες και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι χαμηλότερες. Αισθανόμαστε ότι η επιλογή αισθητικού οδοντίατρου βάσει τιμής μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Δύο οδοντιατρικές κλινικές δεν μπορεί ποτέ να είναι ίδιες. Το επίπεδο της εμπειρίας, της γνώσης και της τεχνολογίας μπορεί να ξεχωρίσει τη μία κλινική από τις υπόλοιπες. Πριν από τη λήψη μιας απόφασης για την υγεία των δοντιών σας, σας καλούμε να έρθετε και να δείτε τι μας κάνει μοναδικούς.
3Πως επιλέγω οδοντίατρο;
Η επιλογή του κατάλληλου οδοντίατρου είναι πολύ σημαντική. Ρωτήστε τον οδοντίατρο σας σχετικά με την εκπαίδευση του και το επίπεδο της εμπειρίας που έχει στην αισθητική οδοντιατρική και τα εμφυτεύματα. Αυτή τη στιγμή, η αισθητική οδοντιατρική και η εμφυτευματολογία δεν αναγνωρίζονται ως ειδικότητες όπως η ορθοδοντική ή η περιοδοντολογία. Ωστόσο, είναι δύο κλάδοι της οδοντιατρικής που απαιτούν μια εις βάθος γνώση της επιστήμης, τεχνολογίας και ένα καλλιτεχνικό μάτι, καθώς επίσης και πολύ πρακτική και εμπειρία. Οι όροι «αισθητική οδοντιατρική», «εμφυτεύματα» και «smile makeover» έχουν γίνει μόδα και πολλοί οδοντίατροι προωθούν τους εαυτούς τους ως αισθητικούς οδοντίατρούς και εμφυτευματολόγους. Οι οδοντίατροι, που έχουν δεσμευτεί και είναι αφιερωμένοι στην τέχνη της αισθητικής οδοντιατρικής πρέπει να έχουν ειδική κατάρτιση, πιστοποιήσεις, την εμπειρία και συνεργασίες στον τομέα αυτό. Οι οδοντίατροι αυτοί έχουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο της εργασίας τους και είναι πρόθυμοι να συζητήσουν μαζί σας και να σας δείξουν παρόμοιες πριν-και-μετά από εικόνες που μοιάζουν με την ίδια κατάσταση που προσπαθείτε να βελτιώσετε. Οι ικανότητες και το στυλ ενός οδοντιάτρου μπορεί να εννοηθεί, εξετάζοντας το χαρτοφυλάκιο των πριν και μετά φωτογραφιών.
4Υπάρχει ένα πρότυπο όμορφο χαμόγελο για όλους τους ανθρώπους;
Είμαστε όλοι μοναδικοί και η ομορφιά του χαμόγελού μας θα πρέπει και αντικατοπτρίζει το γεγονός αυτό. Αυτό είναι που κάνει την αισθητική οδοντιατρική πραγματικά μια τέχνη και αποτελεί μια ευχάριστη δημιουργική πρόκληση! Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και η υπόθεσή του θα πρέπει να προγραμματίζεται προσεκτικά. Ο σχεδιασμός ενός όμορφου και φυσικού χαμόγελου πρέπει να είναι σε αναλογία με την γραμμή των ούλων, τα χείλη και την κατασκευή του προσώπου του ατόμου.
5Πώς μπορώ να πάρω μια ιδέα για το πώς θα φαίνομαι με ένα βελτιωμένο χαμόγελο;
Ακούγοντας τι μας λέτε και λαμβάνοντας σημειώσεις, είμαστε σε θέση να σχηματίσουμε μια εικόνα του τι μπορεί να θέλετε για το χαμόγελό σας. Ένας τρόπος που μπορούμε να σας δώσουμε μια ιδέα του βελτιωμένου χαμόγελου είναι να κατασκευάσουμε ένα εκμαγείο μελέτης και ένα εκμαγείο με τις βελτιώσεις. Έτσι θα μπορέσετε να κάνετε τη σύγκριση κρατώντας τα εκμαγεία στα χέρια σας.
6Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;
Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές επιστρώσεις πορσελάνης οι οποίες επικολλούνται πάνω στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών. Διαρκούν πολλά χρόνια, είναι ανθεκτικές στους λεκέδες και δίνουν εκπληκτικά αισθητικά αποτελέσματα. Η πορσελάνη είναι πολύ ευπροσάρμοστο υλικό και μπορεί να επιμηκύνει, διευρύνει και λευκάνει τα υπάρχοντα δόντια. Η πορσελάνη φαίνεται πολύ παρόμοια με το φυσικό σμάλτο των δοντιών. Οι όψεις πορσελάνης είναι το λιγότερο επεμβατικό είδος αποκατάστασης. Μπορούμε να προσαρμόσουμε το χρώμα, το σχήμα, την ανατομία και το βαθμό λευκότητας και να βελτιώσουμε το χαμόγελο μέσα σε λίγες ημέρες. Όψεις πορσελάνης μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε ευθυγραμμισμένα όσο και σε στραβά δόντια, και να διορθώσουν όποιες ατέλειες σας απασχολούν. Μπορούμε να κολλήσουμε πλέον όψεις πορσελάνης σε φθαρμένα ή δυσχρωμικά δόντια ώστε να φαίνονται νεότερα και πιο γερά ή μπορούν να γίνουν ώστε να ταιριάζουν πάρα πολύ με τα γύρω δόντια.
7Τι πραγματικά συμβαίνει στα δόντια μας όταν μεγαλώνουμε;
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι τα υγιή δόντια είναι πολύ σημαντικά να διατηρήσουμε μια νεανική εμφάνιση. Ένα καλά συντηρημένο χαμόγελο είναι ένα απαραίτητο προϋπόθεση για μια καλύτερη, νεανική όψη. Καθώς γερνάμε: Τα δόντια γίνονται πιο κοντά. Τα δόντια στραβώνουν, ειδικά στο κάτω μέρος. Το χρώμα των δοντιών γίνεται πιο κίτρινο ή σκουραίνει. Τα ούλα υποχωρούν και αρχίσουμε να βλέπουμε μικρά κενά ανάμεσα στα δόντια. Λεπταίνει το οστό γύρω από τα δόντια.
8Πως μπορούμε να διορθώσουμε αυτά τα προβλήματα;
Όψεις ή στεφάνες πορσελάνης μπορούν να τοποθετηθούν και να επιμηκύνουν και να ισιώσουν τα δόντια , δίνοντας ένα πιο υγιές και νεανικό χαμόγελο. Τα δόντια μπορεί να είναι μόνιμα λευκά σε οποιαδήποτε απόχρωση που επιθυμείτε με αποκαταστάσεις πορσελάνης που ποτέ δεν θα λεκιάσουν ή θα σκουρύνουν με την ηλικία. Όλα αυτά μπορεί να ολοκληρωθούν σε μερικές ανώδυνες επισκέψεις. Αν απλά θέλετε πιο λευκό χαμόγελο χωρίς επεμβάσεις, μπορείτε να προτείνουμε την κατάλληλη θεραπεία λεύκανσης, που μπορεί να γίνει στο ιατρείο ή στο σπίτι.
9Τι γίνεται αν μου λείπουν δόντια;
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζείτε με ελλείποντα δόντια. Η πληρότητα των δοντιών βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, την ομιλία, την πέψη και την αίσθηση της γεύσης. Επίσης εξισορροπούνται καλύτερα οι δυνάμεις μάσησης, προστατεύοντας τα υπόλοιπα δόντια από σπασίματα Οι ασθενείς που πάσχουν από διαταραχές των κροταφογναθικών αρθρώσεων , συχνά δεν είναι σε θέση να απελευθερωθούν από τον πόνο χωρίς ένα πλήρες σύνολο των δοντιών να ισορροπήσει τις μυοσκελετικές και οδοντιατρικές δυνάμεις. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες αποκαταστάσεων για ελλείποντα δόντια, οι τεχνητές οδοντοστοιχίες, οι γέφυρες και τα εμφυτεύματα.
10Τι είναι καλύτερο ανάμεσα στις τεχνητές οδοντοστοιχίες, τις γέφυρες και τα εμφυτεύματα ;
Κάθε είδος αποκατάστασης παρουσιάζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δεν είμαστε υπέρμαχοι της μία θεραπείας πάνω από την άλλη. Δεδομένου ότι κάθε αισθητική κατάσταση, που περιλαμβάνει την αναπλήρωση ενός ελλείποντος δοντιού, παρουσιάζει τις δικές της προκλήσεις και συνθήκες, ο προσεκτικός και καλά μελετημένος σχεδιασμός θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το πλεονέκτημα του εμφυτεύματος είναι ότι θα αντικαταστήσει οριστικά ένα δόντι δεδομένου ότι είναι ενσωματωμένο στο οστό με μια στεφάνη που τοποθετείται στην κορυφή. Επίσης, με τη χρήση εμφυτευμάτων αποφεύγονται περιττές επεμβάσεις σε παρακείμενα δόντια. Οι γέφυρες δεν είναι ενσωματωμένες στο οστό, όπως τα εμφυτεύματα, αλλά είναι συνδεδεμένες με τα παρακείμενα δόντια. Αυτό θα απαιτήσει προετοιμασία των δοντιών για στεφάνες. Αν έχετε δόντια που δεν έχουν σφραγίσματα σε αυτά ή να είναι ελάχιστα αποκαταστημένα, ίσως δεν θέλετε να τοποθετήσετε στεφάνες για μια γέφυρα. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να κάνετε ένα εμφύτευμα. Το πλεονέκτημα που διαθέτει μια γέφυρα σε αντίθεση με ένα εμφύτευμα είναι ότι είναι αρκετά γρήγορη διαδικασία και μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγες σύντομες εβδομάδες. Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να αποκαταστήσουν αρκετά ελλείποντα δόντια, με σχετικά χαμηλότερο κόστος και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα μειονεκτήματα τους είναι ότι πρόκειται για κινητές αποκαταστάσεις και καταλαμβάνουν χώρο στους μαλακούς ιστούς του στόματος, καθιστώντας τις λιγότερο ανεκτές από τους ασθενείς.
11Έχω μια στεφάνη που εμφανίζει γύρω της μια μαύρη γραμμή και φαίνεται αντιαισθητική. Γιατί συμβαίνει αυτό ;
Αυτό προκαλείται από την υποκείμενη μεταλλική επένδυση της στεφάνης, που κάνει το δόντι να φαίνεται τεχνητό και ψεύτικο. Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική μας δίνει τη λύση στο αντιαισθητικό αυτό πρόβλημα. Όταν είναι απολύτως αναπόφευκτο να χρησιμοποιηθούν στεφάνες , προτιμούμε να χρησιμοποιούμε ολοκεραμικές στεφάνες. Η δύναμη και αντοχή αυτών των στεφανών είναι παρόμοια με τις αντίστοιχες που περιέχουν μέταλλο. Οι ολοκεραμικές στεφάνες επιτρέπουν στο φως να περάσει μέσα τους, ακριβώς όπως κάνει το σμάλτο των δοντιών. Έτσι, με τη χρήση αυτών των στεφανών, κανείς δεν μπορεί να πει ότι μια αποκατάσταση τοποθετήθηκε πάνω στο δόντι.
12Πως μπορώ να κάνω τα δόντια μου πιο λευκά ;
Βρίσκουμε ότι πολλοί από τους ασθενείς μας είναι δυσαρεστημένοι με το χρώμα των δοντιών τους. Ενώ η αδαμαντίνη είναι η ισχυρότερη ουσία στο σώμα μας, είναι πορώδης και μπορούν να λεκιάσει. Οι ένοχοι για το λέκιασμα περιλαμβάνουν: καφέ, τσάι, Cranberry χυμός, κόκκινο κρασί, σάλτσα σόγιας, μούρα, κάπνισμα. Επίσης το τραύμα στα δόντια, η τετρακυκλίνη, οι εκφυλιστικές ασθένειες του νευρικού συστήματος ή απλά η γήρανση μπορεί να επηρεάσουν το χρώμα των δοντιών. Οι οδοντόκρεμες λεύκανσης είναι αποτελεσματικές μόνο επιφανειακά στις χρωστικές. Ορισμένες περιέχουν διοξείδιο του τιτανίου, μια λευκή χρωστική ουσία, δίνοντας ένα προσωρινό αποτέλεσμα λεύκανσης. Επίσης αποτελούνται από αποτριπτικές και λειαντικές ουσίες που μπορούν να φθείρουν το σμάλτο και εκθέσουν την κίτρινη οδοντίνη, η ζωτικής σημασίας δομή του δοντιού που βρίσκεται κάτω από το σμάλτο. Η μακροχρόνια χρήση τέτοιων οδοντοκρεμών μπορεί στη συνέχεια να δώσει την εμφάνιση κιτρινίσματος των δοντιών. Κατά τη διαδικασία λεύκανσης των δοντιών, τοποθετούμε ένα λευκαντικό gel στην αδαμαντίνη για να αφαιρέσουμε βαθιές χρωστικές. Αν έχετε φυσικά δόντια και είστε ικανοποιημένοι με το σχήμα και τη θέση τους, η λεύκανση μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα και, ανάλογα με την διατροφή και τις συνήθειες του τρόπου ζωής σας, μπορεί να χρειαστεί επιπρόσθετη συνεδρία σε 2-5 έτη. Αν θέλετε να κάνετε μια μόνιμη αλλαγή στη θέση, το σχήμα ή το χρώμα των δοντιών σας, τότε οι όψεις πορσελάνης μπορεί να είναι ιδανικές. Αν έχετε υπάρχουσες στεφάνες που επιθυμείτε να είναι λευκότερες, μπορείτε να τις αναβαθμίσετε σε ολοκεραμικές. Εάν έχετε εμφράξεις δοντιών ίσως χρειαστεί να τις αλλάξετε αφού ολοκληρώσετε λεύκανση.
13Μπορεί η λεύκανση δοντιών να προκαλέσει πόνο στα δόντια μου ; Είναι ασφαλής διαδικασία ;
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα λευκαντικά gel δεν προκαλούν βλάβη στα δόντια, όταν χρησιμοποιούνται υπό άμεση οδοντιατρική επίβλεψη. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν προσωρινή μικρή ευαισθησία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λεύκανσης, αλλά συνήθως δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε παρενέργειες.
14Ποιες είναι οι χρήσεις του laser;
Το laser μαλακών ιστών χρησιμοποιείται για ένα ευρύ φάσμα θεραπειών, από περιοδοντικές θεραπείες και ουλοπλαστική μέχρι λεύκανση δοντιών.
15Πονάει η χρήση του laser;
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι ασθενείς δεν αισθάνονται κάποιο σύμπτωμα.Επίσης,μετά τη θεραπεία η επούλωση είναι γρηγορότερη με ελάχιστη ή καθόλου ενόχληση.
16Το laser είναι θορυβώδες;
Σε αντίθεση με τον οδοντιατρικό τροχό, το laser μαλακών ιστών είναι αθόρυβο κατά τη χρήση.
17Είναι ασφαλής η οδοντιατρική θεραπεία με laser;
Τα laser μαλακών ιστών είναι ασφαλή στη χρήση και έχουν σχεδιαστεί να εκτελούν οδοντιατρικές εργασίες. Κατα τη διάρκεια εφαρμογής τους, ο οδοντίατρος θα σας προσφέρει κατάλληλα προστατευτικά γυαλιά.